Kodebrikkesjekken

Introduksjon

De fleste har mottat svindel-SMS, -epost og oppringninger. Som oftest er disse enkle å avsløre, men om du blir lurt er det bra å ha Kodebrikkesjekken som en ekstra forsikring. Da blir du iallfall ikke frastjålet din BankID

For at Kodebrikkesjekken skal sikre deg må BankID benyttes på riktig måte:

Kodebrikke eller app

Bruker du kodebrikke eller app trykker du på kodebrikke-ikonet til høyre for adressefeltet når BankID ber om engangskode eller passord.

Hvis BankID markeres grønt er det trygt å fortsette. Hvis BankID ikke kan verifiseres får du en advarsel. Da må du avbryte og lukke websiden.

BankID på mobil

BankID på mobil kan verifiseres om du går via vanlig BankID først:

For å kunne verifisere med kodebrikkesjekken må du starte med vanlig BankID. Oppgi først personnummer. Men i stedet for å oppgi engangkode klikker du 'Velg annen BankID'.

Velg BankID på mobil.

Trykk på kodebrikke-ikonet til høyre for adressefeltet.

Hvis BankID markeres grønt er det trygt å fortsette med BankID på mobil. Trykk på kodebrikke-ikonet og markeringen forsvinner. Hvis BankID ikke kan verifiseres får du en advarsel. Da må du avbryte og lukke websiden.

Oppsummert

Bruk et unikt passord for BankID, og oppgi aldri dette til andre. Sjekk med Kodebrikkesjekken før du oppgir dette, så vet du at ingen uvedkommende får tak idet.